Vastuu vapaaehtoisille?-Köyhyyden vastaisesta vuodesta 2010 vapaaehtoistyön teemaan 2011

Maanantai 21.3.2011 klo 22.59 - Riitta Haapala, KD

"Euroopan Unionin köyhyyden vastainen teemavuosi 2010 on historiaa ja on siirrytty viettämään vapaaehtoistyön teemavuotta 2011. Sinänsä asia on hyvä,ettei nyt vain huudeta jälleen kerran vapaaehtoisia kentälle pelastamaan maailmaa sen suurista ongelmista. Meillä kotoisessa Suomessa on jo vuosia ollut havaittavissa vastuun sysäämistä vaikeimmista asiakkaista vapaaehtoisille. Siis hyvinvointivaltion vastuu on ollut karkaamassa. Hyvä asia voikin kääntyä karhunpalvelukseksi tärkeälle asialle – toivotaan, että tältä vältytään! Tämä kriittinen näkemys siksi, ettei innostuttaisi asioissa liikaa ja otettaisi sellaista sivuvirkaa, joka koituukin vapaaehtoisten voimavarat kuluttavaksi kivirekien vetämiseksi", kirjoittaa Heikki Kemppainen aiheesta.

Kannattaa tutustua Heikin kirjoitukseen uutisissani paremmin näillä www-sivuillani. On hyvinkirjoitettua pohdintaa aiheesta.

Tehdään vapaaehtoistyötä. Se voimaannuttaa, virkistää, tuo sydämiä yhteen, tekee tarpeelliseksi jokaisen talkoolaisen.

Muistetaan silti, että myös yhteiskuntamme on kannettava kansalaisistaan vastuuta. Missä teemmekin päätöksiä, puhutaan hyvää vapaaehtoistyön puolesta. Vaikutetaan niin, että vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä -takoudellisilla avustuksilla yms. On kaikken vastuulla, miten huominen kantaa...

 

  

  

.

1 kommentti . Avainsanat: auttaminen, vapaaehtoistyö