Oikea nöyryys on todellisuudentajua

Lauantai 29.12.2012 klo 15.17 - Riitta Haapala, äiti, kaupunginvaltuutettu

Olla ihminen ihmiselle, siinä haaste nykypäivänä, kun ei itsekkään jaksa joinain päivinä uskoa itseensä. Kiire, elatuksen murhe, työpaineet, menneisyyden haamut painavat joskus mielemme. Ei ole syytä jäädä murehtimaan, sillä aina on uusi päivä, jolloin voit katsoa auringonnousua...iloita lumimyrskyn keskellä pian koittavista kirkkaista talvipäivistä. On paljon asioita, pieniä onnehippuja, jonka vuoksi onni täyttää vielä elämässä murheen, tai surun, tai epätoivon...mikä sydämessä kaivertaakin.

Itse löysin iloa ja rohkaisua tänään seuraavasta ajatuksesta, Tommy Hellstenin sanoin: "

"Nöyrä ihminen on todellinen ihminen, sellainen joka on tutustunut itseensä riittävän syvällisesti löytääkseen voimattomuutensa. Nöyryys on todellisuudentajua. Ihminen ei uskalla olla heikko, ellei hänen ympärillään ole rakkautta. Vain rakkaus antaa luvan olla sellainen kuin on. Heikkoutta halveksii vain sellainen, joka pakenee omaa heikkouttaan kuten esimerkiksi koulukiusaaja, jolta puuttuu omanarvontunto. On ihmisiä, jotka luulevat olevansa pidempiä seistessään toisten päällä."

Luetaan blogeja, runoja, aforismejä, ajatuksia. On olemassa kanssaihmisiä, jotka jakavat ja luovat parempaa huomista kirjoitustensa ja oman olemassaolonsa kautta...

1 kommentti . Avainsanat: rohkeus, itsetuntemus