Missä kulkee isät maan?Toivoa uutta Laulua Suomelle-musikaalista 5.12 klo 13 Tampereen Sampolassa

Torstai 2.12.2010 klo 9.04 - Riitta Haapala, Laulu Suomelle-musikaalin ohjaaja

Missä kulkee isät maan?

Runsas vuosi sitten kuulin Missä kulkee isät maan? -laulun sydämessäni. Näin miesten laulavan tätä isossa kuorossa, ja niin...siitä tulikin totta.

Tämä Lasse Heikkilän säveltämä laulu koskettaa tämän päivän perheitä. Sisimmästään haavoittuneet isät, sotiemme sankareiden isän ikävän täyttämät nykymiehemme harhailevat elämän haasteiden keskellä, ja elämän paineet ajavat ratkaisuihin, joista ei voi olla aina ylpeä.

Mutta tähän löytyy lohtua ja uutta ratkaisun näkökulmaa. Tästä anteeksiannon näkökulmasta teimme Kirsi Einolan ja Meri-Helmi Laaksosen kanssa vuosi sitten Laulu Suomelle -musikaalin Lasse Heikkilän Suomalaisen Messun sävelmiin, ja esitys on nyt jo lohduttanut, ja uudistanut monen miehen mieltä. Uudestaan saamme tuoda tämän ihanan, kokskettavan esityksen yleisön ja itsemmekin iloksi 5.12.10 klo 13 Tampereen Sampolan näyttämölle. Nyt orkesteria johtaa Meri-Helmi Laaksonen, Kuoronjohtajan Jenni Jokiaho, ohjaus Riitta Haapala. 

Missä kulkee isät maan, (säv.san. Lasse Heikkilä)

 1. Miehet Suomessa työtä arvostaa. Tuhdin leivän se takaa. Ahneus otteen jos puurtajasta saa, kehnot kortit se jakaa. On työ kuin työ niin miehen pystyy toinen korvaamaan ja paikan vaimon vieressäkin joku ottamaan, vaan lapset tarvii isää oikeaa.

2. Yksin rannalla poika pujottaa ongenkoukkuunsa madon. Joskus voi koukku sormeen lipsahtaa, murtaa kyynelten padon. No näinhän poika sormiansa oppii varomaan ja vaikka kautta kantapään kai myöskin onkimaan. Vaan toiset koukut sitten sormiin jää.

Missä kulkee isät maan, kun pojat etsii miehuuttaan ja ottaa ensiaskeleita elämään? Missä kulkee isät maan? Ei kukaan ehdi neuvomaan ja pian maailmaan polviaan kolhimaan lapsi käy eikä näy saattajaa.

3. Koulut miesten käy pojat keskenään ilman aikuista ketään. Naisen ruumiista kaikki tiedetään, muttei sielusta mitään. Nuo miehet, jotka vastuutaan ei pysty kantamaan, ei isää ehkä itsekään oo tulleet tuntemaan, ja ken ei saa, hän ei voi antaakaan.

Missä kulkee isät maan, kun pojat etsii miehuuttaan ja ottaa ensiaskeleita elämään? Missä kulkee isät maan? Ei kukaan ehdi neuvomaan ja pian maailmaan polviaan kolhimaan lapsi käy eikä näy saattajaa...

6 kommenttia . Avainsanat: lohtu, teatteri