Lasinpuhallusartesaaneja ja korunvalmistusta -Opiskelua Pirkanmaalla

Torstai 14.4.2011 klo 6.12 - Riitta Haapala,ehdokas nro 57, KD,Pirkanmaa

Kävin vaalireissullani Kihniön Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskeluyksikössä. Opiskelijat opiskelevat siellä tunnollisen innokkaasti taidealojen erikoisammatteihin.

Lasityöntekijän tyttärenä koulutus oli mielenkiintoista nähdä. Isäpuoleni Pertti oli lasinpuhaltaja ja äiti-Hannele Iittalan lasitehtaan kuumakatkaisija/laadunvalvojana melkein 40 vuotta. Ja kun olen ammatillinen opettaja, ja kuulun OAJ Pirkanmaan hallitukseen (8100 Pirkanmaan opea mukana) on hyväksi nähdä eri oppilaitosten toimintaa Pirkanmaalla.

Sain tietää, että lasinpuhallusartesaaniksi opiskeleville tutuksi tulevat lasinpuhalluksen perus- ja erikoistekniikat. Tältä linjalta pääsee sisälle harvinaiseen ja kiehtovaan alaan...

Tutkinnon suorittaneet voivat toimia mm. itsenäisinä yrittäjinä, alan yritysten palveluksessa, opetustehtävissä tai vapaina taiteilijoina. Koulutus tarjoaa myös hyvän pohjan jatko-opinnoille.

Koulutusalana Kihniössä on myös korujen suunnittelu- ja valmistus. Keskeisenä materiaalina korunvalmistuksessa käytetään lasia monissa eri muodoissa. Lasin lisäksi opitaan monipuolisesti muidenkin materiaalien käyttöä korujen valmistuksessa. Koko koulutuksen ajan huomioidaan kaikki ne seikat, miten tuotteesta muodostuu laadukas myyntituotekokonaisuus.

Opinnot sisältävät työssä oppimista, jonka voi suorittaa alan yrityksissä tai osallistumalla osuuskuntatoimintaan. Työssä oppimisen aikana oppilas voi myös kehittää omaa yritystoimintaa.

Yleistä infoa:

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos on valtakunnallinen kulttuurialan oppilaitos, joka on profiloitunut erikoisalojen kouluttajaksi. Oppilaitoksen ammattialoista asesepäntyö, harmonikanrakennus ja kielisoitinrakennus ovat sellaisia, joita ei Suomen muissa oppilaitoksissa ole. Muita harvinaisia erikoisaloja oppilaitoksessa ovat graafinen suunnittelu, lasinpuhallus, mallinrakennus, ohjaustoiminta sekä taide- ja sisustuslasi. Oppilaitos on ollut monimuotoisen ja joustavan koulutusrakenteen edelläkävijä, myös projektitoiminta on monipuolista ja valtakunnallisesti tunnustettua. IKATA on osa Länsi-Pirkanmaan koulutuskuntayhtymää.

On ilo esitellä tämän oppilaitoksen toimintaa vaikka näin informoivan blogin kautta…

1 kommentti . Avainsanat: opiskelu, taideala, yrittäjyys