Kapellimestari Esa-Pekka Salosen mietteistä koottua 31.8.10 - Monikultturisuus rikastuttaa, geenipakka sekaisin...

Share |

Tiistai 31.8.2010 klo 14.30 - Riitta Haapala


Kapellimestari  Esa-Pekka Salonen toteaa (Aamutv:ssä, MTV 3, 31.8.10) että suomen katukuva on niin homogeeninen, muualla kulttuuri on monimuotoista, joka tuo energiaa ja iloa elämäämme.  Hän kertoo kokemuksiaan Tukholmasta, jossa eri kulttuurien edustajat on myönteinen asia. Toivoen meiltäkin uutta myönteistä asennetta.

Pitäisi laittaa geenipakka sekaisin. Geeniperimät voisi terveesti sekoittaa Suomessakin. Onhan Lappalaisetkin eri rotua kun Hämäläiset, ei suomalaisetkaan samaa perimää vättämättä ole.Toki Suomalaista kulttuuria, Suomenkieltä ja kaksikielisyyttä yms. tulee tukea. Missä kohtaa oikeasti tulee se yhtenäinen Suomi?, kysyy Salonen. Suvatsevaisuutta nyt tarvitaan. Suomalaisena maailmankansalaisena kapellimestari haluaa haastaa meidät näkemään asioita uusin silmin.

Maahanmuuttajat rikastuttaa kulttuuriamme. Saamme paljon rikastuttavamman elämän, elämän taso kasvaa eri kulttuurien kautta. Hänen myönteinen asenne on vain vahvistunut kapellimestarina eri puolella maailmaa, erilaisten ihmisten kanssa. Niinpä...periaatteessa ihminen on aina samanlainen, luojan luoma, ihon väristä riippumatta. Sama sydän se sykkii …ihmisen sisin.

Ihmisten turhautuminen lienee ymmärrettävääkin nyt Suomessa, toteaa Salonen. Raju työttömyys ja tämän ajan epävarmuus laittaa puolustamaan omaa liiankin tarkkaan. Vaikka todellisuudessa ongelmamme ei ole mitenkään riippuvaisia mahanmuuttajista, eikä kukaan vie meiltä työtä pois. Heitä on Suomessa niin vähän, että ongelmamme eivät lisäänny näistä seikoista. Yleisestä alakulosta on nyt noustava...nostettava taas itsensä ylös ja tartuttava kaikenlaiseen työhön, toimeen, ennakkoluulottomasti erilaisten ihmisten kanssa.

Vaahtosuisella lietsomisella ei saada mitään aikaan. On nostettu muutamia ulkomaalaisia poliittisiin hampaisiin (politiikan keppihevonen nyt), ja tehty asiasta liian suuri juttu. Tämä on hyvin surullista ja valitettavaa Esa-Pekka Salosen mukaan.

Voi kun me suomalaiset luottaisimme itseemme taas, olisi kaikille tilaa elää ja olla onnellisena. Voidaan olla iloisia ja ylpeitä! Mentaliteetti  nyt ylös, ei epäillä aina pahinta! Nostettiinhan Suomi Newsweekin mittausten mukaan maailman parhaaksi maaksi, muistuttaa Salonen.

Avainsanat: yhteiskunta


Kommentit

24.9.2011 12.26  coach bags

But experts said it was a measure of how profoundly the law had reshaped America?s public school culture that even in states that accept the administration?s offer to pursue a new agenda, the law?s legacy will live on in classrooms, where educators? work will continue to emphasize its major themes, like narrowing student achievement gaps, and its tactics, like using standardized tests to measure educators? performance.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini